MOJO

13 Ocak 2013 Pazar

13 Ocak 2013 Biraz müzikal - biraz başaltı kabin giysi dolabı yapımı - biraz da iskorpit balık çorbası


 Yine kasvetli bir Istanbul sabahında karşıya geçiyoruz

Bugün program çok yoğun!!!

Önce müzikal: Defne'nin sondan üçüncü oyunu. 
Diğer iki oyunu (Beethoven ve Düşler Ülkesi) yine Kozzy Kültür Merkezi'nde: 
1. 16 Şubat 2013 Cumartesi saat: 12.00-13.00 arası
2. 20 Nisan 2013 Cumartesi saat: 12.00-13.00 arası
Müzikalin biletlerine Biletix'ten ulaşılabilir.




 Atölyede geçirebildiğimiz kısa bir zaman aralığında başaltı kabin iskele tarafı giysi dolabı yapıldı.

Bu şekilde.
Hem düzenli kalması-hem rutubet olmaması-hem de teknenin daha hafif olması için dolaba kontrplak kapak istemiyoruz. File veya kumaştan bir çözüm üretmeyi düşünüyoruz???

Şimdi her iki iskeleti tezgaha alıp zımparalamak gerekiyor


En son, birkaç yıl önce yaptığımız "İskorpit balığı çorbası" geldi aklımıza.
Malzemelerimizi alıp, bu kez biz "misafirliğe" gidiyoruz! 

Sebzeler hazırlanıyor:
Kereviz
Patates
Havuç
Küp küp kesiliyorlar

İskorpitler hazır olarak bekliyorlar

Bir taraftan da ocaktaki tencerede su kaynamak üzere, içinde bir de bir orta boy bütün kuru soğan var.

Sebzelerin hepsi hazır.
Balıklar kaynamış suda 15 dakikada pişti.
Sonra kılçıklarından ayıklandılar.
Pişirildikleri suda sebzelerle beraber bir 10-15 dakika daha pişirildi. 
Pişirme sırasında, yarım su bardağı un, ve iki yumurta sarısı eklenerek "terbiye" yapıldı. 

Selen Hızlan ve Cem Hızlan

Ve mutlu son :)
Yine çok kolay ve lezzetli olan bu çorbayı şiddetle öneririm...
Sizlere de öyle oluyor mu bilmiyorum: uzun zamandır dışarda balık yemekleri yiyemiyoruz. 
Aslında çok basit olarak hazırlanabilecek bu lezzetlere evde ulaşmak daha kolay geliyor!
Hijyene de çok dikkat edilmiyor maalesef!
Evde balık en ideal çözüm :)

Yeni fotoğraf makinemizi inceliyorum

Masada balık yemeye öylesine dalmışız ki bari "balık sonrası keyif" fotosu alayım dedim :)
Güzin Hızlan, Cem Hızlan, Okan Hızlan