MOJO

8 Ekim 2011 Cumartesi

08 Ekim 2011 Kaplama kontrplaklarının kesim işi

Koç Müzesi'nden atölyemize geldik.
"Radius" denilen teknenin altyan yuvarlak kısımlarını kaplamak için 6 ve 4mm lik kontrplakları kesmeye başlayacağız. Bu işi yapmak üzere Cem, yeni bir aparat geliştirdi.

Herbir kontrplağı eni 25 cm olan şeritler halinde kesiyoruz.



Ömer Kırcal ve Erol Şar da yanımızda. Ama iş biraz uzun süreceğe benziyor. Yerlerine konulunca herbir parçanın tek tek tesviye edilmesi gerekiyor. Anlaşılan bu aparat pek uygun olmadı, sakın denemeyin :)
Neyse ki Ömer'den çok parlak bir fikir geliyor: bunları dekupajla değil de marangozhanede  daire testere ile keselim???
ÖMER, ÇOK TEŞEKKÜRLER :))

SONUÇ: Bizim birkaç günde keseceğimiz kontrplaklar sadece 1-2 saatte kesilerek hazır hale geliyor...

08 Ekim 2011 Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği'ni ziyaret

Haldun Ünsal, "dinamik" modelleri ile 

Bu modeller, sadece camekanda kapalı kalmıyor, aynı zamanda suda yüzüyor da; radiokontrollu modellerin elektrikli motorları var!  
Dernek üyeleri olağan toplantısında

Serkan Ceylan, Metin Önkol, Veysel Güleryüz, (Cem Hızlan), Fahri Kaytaz, dernek başkanı Ahmet Güleryüz, Cengiz Dumlupınar, Ercan Küçüktaş
Seferden kaldırılan "Fenerbahçe Şehir Hatları Vapuru"ndaki toplantı ortamı çok sıcaktı. Derneğin Yönetim Kurulunun birbirinden değerli üyelerine çok çok teşekkürler. Ben de üye olmayı planlıyorum!
Toplantının sıcak ortamı yanında, kendimi, elimde kitaplarımla fakülteye gider gibi hissettim. Öğrenciliğimde hergün bindiğim vapurun artık "emekliye ayrılmış" olması çok üzücü. Ama neyse ki emin ellerde :)
Koç Müzesi'ne dahil olarak kıyıda ziyaretçilerini bekliyor. İstanbul'un kalabalık, sıkışık, "itiş-kakış" ortamından bunalanlar için de çok nezih bir ortam Koç Müzesi. Çok çok tavsiye ederim!
Modelciliğe ilgisi olanlar derneğin web sayfasını ziyaret edebilir: http://www.gemimodelcileridernegi.org/index.html