MOJO

24 Nisan 2016 Pazar

23-24 Nisan 2016 Deniz mahsulleri çorbası - geçici yelkenlerin kaldırılması - yelkenler için ölçü alınması

Bugün 23 Nisan 
Neşe doluyor insan...
Sadece çocukların değil, HEPİMİZİN bayramı kutlu olsun.
Nice güzel 23 Nisanlara...


Günün şerefine bir tarif:

 Bu akşam, deniz mahsulleri çorbası yapalım istedik; biber dışındaki malzemeleri kullanıyor olacağız.
Kabak, taze fasulye, pırasa, kara lahana, taze sarımsak

 2 adet pulları ve içi temizlenmiş çipura

 Öncelikle çipuralar suda haşlanarak pişirilir

ve bi tabağa alınırlar

 Suyu, süzülerek başka bir tencereye alınır

 Yeşil sebzelerimiz (zor pişenler öncelikli) doğranır

 Sebzeler düdüklüde kısa süre pişmeye bırakılırken balıkların kılçıkları temizlenir

 Midyeler
ve

 karidesler de balık etlerinin yanına alınır

Hepsi birden pişmiş sebzelerin yanına tencereye atılır

 Kolay pişen kara lahana ve kabağı sona bırakıyoruz
Kabakların kabuklarını soymadan dilimlerseniz daha dayanıklı ve leziz oluyor

 Kolay pişen sebzeler de tencereye konuluyor

15-20 dakika sonra yemeye hazır hale geliyor... 


Demonstratif !

 Biraz bekledik ama 
Herkes memnun sonuçtan...
(Cem Hızlan/Erol Şar)


 Sabah, kahvaltı sonrası ilk işimiz deneme yelkenlerimizi çıkarmak ve katlamak oluyor


 
 Şimdi arma ayarları yeniden...


 Istıralyaların ayarı yapılıyor



Yelken ölçüleri öncesinde hepsi tamam

 Bu öğlen menü: midye yahni

Ölçü almadan önce yelkenin takılacağı arabaları çıkarmamız gerekiyor ki, yelkenciye gönderelim ve yelkenlere diksinler.
Fakat bi sorun var: direk rayının son kısmından çıkmıyor :(
O nedenle rayın son 1.5 metrelik kısmını söküyoruz. Ve arabaları çıkarıyoruz.

Şimdi ölçü alabiliriz...

Ana yelken, cenova ve balon ölçüleri alınıyor




Unutmadan not ediyoruz

 Ölçülerimizi, arabalarla beraber Marmaris'e gönderiyor olacağız...