MOJO

19 Ekim 2013 Cumartesi

12-18 Ekim 2013 Marmaris sularında biraz mola...

Bayram tatilini fırsat bilip biraz hava değişikliği yapma arzusu ile - tabii Halil'in de yoğun ısrarları ile- güneyde bir tekne kiraladık.
Daha önce Yalancıboğaz'daki marinada yine bir bayram tatilini geçirmiştik (sevgili Serdar İyibudar'ın Elif'inde).
Bu kez Netsel marinadayız.
Bu arada herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun!!!
Daha önceki hava raporlarında son 2 günümüzün yağmurlu-fırtınalı olacağını biliyorduk, ama olsun, marinada bile vakit geçirmek çok keyifli olacaktı!

Ekip: Aytül Kızaran - Halil Bayazıt - Cem Hızlan


Önce rüzgara dönüyoruz 

Yelkenler fora...


Halil yelkenlerin ince ayarını yapıyor

Bu; en sevdiğim manzara...

Zaman zaman gücü azalsa da 15-20 knotlara çıktı rüzgar.
Tekne de fena değildi; 7-8 knot civarında seyrettik.

Marmaris'in birbirinden güzel ve hatta eşsiz koylarından birine (Serçe) demirleyip kıçtan kara bağlanıyoruz

Bayram tatili vesilesiyle ilgi oldukça yoğundu!

Deniz-güneş-rüzgar...

Akşam marinada 

yemek öncesi biraz akşam güneşi keyfi...

Burası Söğüt Koyu'ndaki Octopus Restaurant.
Mezeler, yemekler enfes...
Aklım Söğüt'te kaldı ama, bir daha görmeyi çok isterim...

Ertesi gün başka bir koya doğru hareket ediyoruz

Bu aşağıdakiler de bağlanma fotoları:



Bir kara parçasına kıçtan kara bağlanıldığında teknecinin, başına gelmesinden korktuğu en büyük felaketlerden birisi de tekneye "fare" girmesidir herhalde :)
İşte bu da "fare girişini önleme mekanizması"...

Herhangi bir pet şişeyi de bu şekilde ipe geçirip farenin hareket kabiliyetini kısıtlayabilirsiniz...

Marinada akşam yemeğimiz: denizcinin dostu makarna :)))
Hem de bir kazan...
:D
Bu gece ve yarınımızı marinada geçirmeyi planlıyoruz çünkü çarşamba gecesinden başlayacak fırtınanın 24 saat sürmesi bekleniyor...

Gece, bardaktan boşanırcasına yağan yağmur nedeniyle 5-6 kez uyandık...

Fırtına ve şiddetli yağmur sonrası bulutlar hala yerlerindeydi...

Arada güneş kendini gösterse de polarsız-montsuz durmak biraz güç geldi!

Son gecemizde Marmaris çarşısına çıkıp, balık alıp rakı-balık yapmayı istedik...
Yoğun bir çaba sonrası bulabildiğimiz bir balıkçıdan burada ilk defa gördüğüm "sokkan" balığı satın aldık:  
Yerel adıyla sokkan (Siganus Luridus - Dusky Spinefoot)

Hint Okyanusu-Kızıl Deniz-Basra Körfezi yerlisi olan balık, Süveyş Kanalı sonrası Akdeniz'e gelmiş...

Rabbitfish ailesinden



Zehir keseleri içeren anüs yüzgeci 

Oldukça lezzetli olan balığın, özellikle yağda kızartılarak hazırlanması öneriliyor...